Γρήγορη επανεγκατάσταση προγραμμάτων μετά από format

Mετά από αρκετά χρόνια χρήσης συσκευών με Android και iOS, πλέον όλοι έχουμε καλομάθει σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εγκατάστασης εφαρμογών. Τα φαινομενικά ατέλειωτα “Next” των installers τωνWindows έχουν δώσει τη θέση τους σε μία πολύ πιο απλή και γρήγορη διαδικασία, η οποία μόνο εν μέρει έχει περάσει και στην πλατφόρμα της Microsoft. Μπορεί τα Windows 8 να διαθέτουν App Store, όμως και πάλι η εγκατάσταση των βασικών προγραμμάτων συμβαίνει με τον παλιό, “καλό” τρόπο.

Μπορεί και στα Windows η επανεγκατάσταση εφαρμογών να γίνει τόσο απλή όσο στα smartphones.

Αυτό συνεπάγεται ότι, αν κάποιος χρειαστεί να εγκαταστήσει τα Windows εκ νέου ύστερα από κάποιο format ή αν αγοράσει καινούριο υπολογιστή, θα πρέπει να υποστεί μια χρονοβόρα διαδικασία προκειμένου να ανακτήσει και πάλι το σύνολο των προγραμμάτων του. Ως είθισται όμως στον χώρο της πληροφορικής,
η παροιμία με το παλικάρι και το μονοπάτι ισχύει στο ακέραιο...

Εγκαταστήστε πολλαπλά προγράμματα με το Ninite

Το Ninite παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης πολλαπλών, υποστηριζόμενων από την υπηρεσία, προγραμμάτων, με έναν μόνο installer, ο οποίος κατεβάζει τα προγράμματα και τα εγκαθιστά στο background, αποφεύγοντας μάλιστα τα άχρηστα προγράμματα ή toolbars που πολλές φορές συνοδεύουν μία εγκατάσταση.

Το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσετε με το Ninite είναι ότι υποστηρίζει συγκεκριμένες εφαρμογές, οπότε με τη χρήση του θα γλιτώσετε σίγουρα πολύ χρόνο, όμως δεν θα σας καλύψει απόλυτα. Πάντως, με την πάροδο του χρόνου η λίστα υποστήριξης του Ninite μεγαλώνει και κατ’ επέκταση αυξάνονται η αποτελεσματικότητα και
η χρησιμότητά του. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα την υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιήσετε ενημέρωση των εφαρμογών που ήδη έχετε.